Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Partnerstvo sa Nemcima u bioenergiji

    Srbija i Nemačka su zvanično uspostavile partnerstvo u oblasti bioenergije na najvišem nivou, čime se daje puna podrška realizaciji niza projekata u toj oblasti.

    Među tim projektima je i onaj za razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji, koji će biti realizovan u naredne tri godine, a vredan je osam miliona evra, izjavila je Tanjugu ministar poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković koja u Štutgartu učestvuje na ministarskoj konferenciji.

    Ona je rekla da je Ministarstvo životne sredine i energetike nemačke pokrajine Baden Virtemberga u saradnji sa nemačkom vladinom organizacijom za međunarodnu saradnju, organizator osnivačke konferencije nemačko-srpsko partnerstva u oblasti bioenergije.

    "Ovaj događaj je nastavak inicijative nemačkog partnera koji sprovodi projekat razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji. Na projektu su partnerski angažovane naše dve institucije, a finansira ga nemačko savezno ministarstvo", kazala je Bogosavljević-Bošković.

    Ona je prenela da je dogovoreno dalje jačanje političkog dijaloga na nivou ministara, saradnja između kompanija i različitih asocijacija i segmenta bioenergije, kao i na nivou univerziteta i naučno istraživačkih organizacija.

    "Srbija ima značajne potencijale biomase u poljoprivredi i sektoru šumarstva za proizvodnju energije i supstituciju fosilnih goriva", istakla je Bogosavljević-Bošković, dodajući da naša zemlji ima cilj da ovaj potencijal što više koristi u godinama koje dolaze.

    Ona je napomenula i da je Srbija pozdravila i prihvatila i predlog nemačke strane, da se ovo zvanično upostavljeno partnerstvo predstavi i u sedištu predstavništva Baden Virtemberga u Briselu uz poziv zemljama dunavske strategije da se priključe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE