Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Operateri traže da se uključe u roming

    Mobilni operateri u Srbiji saopštili su da nisu zvanično obavešteni o inicijativi za snižavanje cena rominga u regionu i traže da budu uključeni u pronalaženje odgovarajućeg rešenja.

    Očekujemo da će, kada za to dođe vreme, svi operatori biti upoznati sa detaljima inicijative, kako bismo u direktnoj komunikaciji sa nadležnim institucijama izneli svoje stavove, rečeno je EurAktivu u Telekomu Srbija.

    U Telekomu ističu da bi potpuno ukidanje rominga moglo da znači i formiranje jedinstvenog telekomunikacionog tržišta za te zemlje, sto je, kako navode, vrlo kompleksno pitanje.

    U Vipu su za EurAktiv potvrdili da su o mogućem snižavanju i ujednačavanju cena obavešteni iz medija, iako su u svakodnevnom kontaktu i s nadležnim ministarstvom i s regulatornom agencijom.

    Očekujemo da budemo uključeni u ovu regulatornu inicijativu. Investicije koje svi mobilni operateri imaju mere se desetinama miliona evra i mi moramo da znamo kada će se ova ulaganja vratiti, ističu u Vipu.

    Priroda regulative je takva da inicijativu pokreće država, ali je bitno da i operatori učestvuju u razgovoru i da se na taj način obezbedi transparentnost i predvidljivost celog procesa, rekli su EurAktivu u Telenoru.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE