Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Siemens najodrživija kompanija u svom sektoru

    Siemens je proglašen za najodrživiju kompaniju među kompanijama iz svog industrijskog sektora. Švajcarska investiciona kompanija RobecoSAM svake godine sastavlja međunarodni renomirani Dow Jones Indeks održivosti (DJSI) za potrebe provajdera finansijskih berzanskih indeksa Dow Jones. Na ovogodišnjoj listi DJSI, Siemens je zauzeo prvo mesto u grupi Kapitalnih industrijskih dobara, koja uključuje oko 350 kompanija iz sedam industrijskih sektora.

    Siemens je tako potvrdio svoj prošlogodišnji plasman i postigao veoma visok skor od 93 boda od maksimalnih 100. Siemens je uvršten u Dow Jones indeks održivosti od njegovog prvog objavljivanja, pre 15 godina. 

    Četvrtu godinu za redom, kompanija je postigla najbolje moguće rezultate za Compliance program prema DJSI indeksu. Istovremeno, kompanija je ponovo zauzela lidersko mesto u oblasti Industrijskih konglomerata u konkurenciji 46 kompanija. 3M, Filips i Tošiba neke su od kompanija iz ovog sektora. „Uvereni smo da je održivi razvoj ključ dugoročnog ekonomskog uspeha kompanije Siemens AG. Iz tog razloga smo veoma ponosni što smo ponovo dobili ovo priznanje koje je potvrda našeg snažnog opredeljenja prema održivom razvoju.“ rekao je Roland Buš član upravnog odbora kompanije Siemens AG zadužen za održivi razvoj.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE