Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Utisak nedelje se seli sa B92?

    Utisak nedelje autorke Olje Bećković najverovatnije se više neće emitovati na Televiziji B92, a prema saznanjima Blica, može se dogoditi i da se ova emisija više i ne emituje.

    Problem sa najdugvečnijim političkim talk-show programom na našim prostorima nastao je kada je poslovodstvo medijske kuće B92 predložilo Olji Bećković da svoju emisiju sa nacionalne frekvencije B92 premesti na B92 info, kablovski kanal koji pokriva oko 60 odsto Srbije.

    “Poslovodstvo Televizije B92 želi da napravi zabavnu i, pre svega, komercijalnu televiziju. Ako smo odlučili da napravimo reality šou sa Đoganijem, ako imamo Bulevar i ako ćemo uvesti još nekoliko zabavnih emisija, onda se Utisak nedelje ne uklapa u ovaj profil programa,” – kaže za Blic sagovornik sa B92 koji je insistirao na anonimnosti.

    Međutim, želja ove medijske kuće je da od kanala B92 info napravi pravi news kanal, sa političkim emisijama, Insajderom i ostalim sadržajima po kojima je B92 svih ovih godina bio prepoznatljiv. I zato su odlučili da ponude da se Utisak prebaci na kablovski kanal B92 info.

    Tome se protive i autorka Olja Bećković, ali i glavni i odgovorni urednik informativnog programa B92 Veran Matić. Oni smatraju da je prelazak na kablovski kanal “degradacija ‚Utiska nedelje‘”, što je neprihvatljivo. Blic saznaje i da se razgovara o mogućnosti da B92 od programske grupe Mreža otkupi prava na ovaj televizijski format. Pregovori B92 sa Oljom Bećković i njenim pravnim timom biće nastavljeni u utorak, kada se očekuje da bude doneta konačna odluka o sudbini Utiska nedelje.

    Glavni i odgovorni urednik informativnog programa Televizije B92 Veran Matić izjavio je da ta kuća ima višegodišnju saradnju sa produkcijom Mreža i autorom emisije Utisak nedelje Oljom Bećković i ugovor koji je i dalje na snazi. Činjenica je da je ta emisija u proteklom periodu postala izuzetno važan i javno prepoznatljiv deo informativnog programa TV B92 i od početka emitovanja 2002. godine do danas Utisak nedelje je jedan od najvažnijih elemenata identiteta naše kuće, naveo je Matić u pisanoj izjavi.

    On je istakao da ne želi da komentariše medijske napise o navodnim pregovorima menadžmenta B92, Produkcije Mreža i autorke emisije, jer u njima ne učestvuje.

    "Kao glavni i odgovorni urednik informativnog programa i predstavnik manjinskog akcionara B92 Trusta, koji ne formira poslovnu politiku kompanije, mogu da izjavim da Utisak nedelje i Olja Bećković, po svim istraživanjima, predstavljaju sam vrh popularnosti i kvaliteta u ponudi TV B92 i da ne postoji ni jedan razlog da to tako ne ostane", rekao je Matić. On je dodao da je sa svojim mišljenjem upoznao menadžment kuće koji vodi poslovnu politiku.

    Prema pisanju pojedinih medija vlasnik Televizije Pink ponudio je Olji Bećković da pređe kod njega. Mitrović joj je, kako prenose mediji, za prelazak sa TV B92 ponudio platu od 5.000 evra, termin koji hoće i slobodnu uređivačku politiku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE