Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Predlog za v.d. direktora Železnica za sedam dana

    Potpredsednik Vlade Srbije i ministarka građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će vlada verovatno za sedam dana imati predlog za izbor vršioca dužnosti direktora Železnica Srbije, ali da će uporedo sa tim biti raspisan i konkurs.

    "Železnice Srbije moraju da dobiju ljude koji mogu da realizuju postojeće projekte a njihova vrednost je 1,2 milijarde evra", rekla je Mihajlović.

    Ona je kazala da srpske Železnice treba da dobiju direktora koji će biti spreman da iznese i sve projekte koji su planirani u budućnosti.

    "Mi ćemo u narednih verovatno sedam dana imati predlog za v.d. direktora, a uporedo ćemo svakako i raspisati konkurs", rekla je ona.

    Ona je podsetila da je vlada već donela odluku kojom je preporučila skupštini Železnica Srbije da smeni dva izvršna direktora – Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina.

    Na pitanje novinara da li su već poznata neka imena, ona je rekla da će se o tome ozbiljno razgovarati u narednih nekoliko dana.

    Ona je u nedavnom intervjuu za list Politika rekla da ne postoji nikakva informacija vezana za angažovanje Milana Beka na tu funkciju. Dodala je i da joj nije poznato da premijer Vučić misli da je Beko dobar izbor za ‘Železnice’ niti da ga je ikad čula da tako nešto kaže.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE