Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Neminovne posledice manjih plata

    Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović kaže da će potrošači sigurno osetiti posledice najavljenog smanjenja penzija i plata, ali da bi one bile mnogo manje ako bi se na tržištu uveo red.

    "Potrošači osete svaki dinar poskupljenja kao udar na kućni budžet, tako da će sigurno osetiti i posledice smanjenja penzije i plata u javnom sektoru, ali te posledice bi bile mnogo manje kada bi se uveli red na tržište i otvorena tržišna utakmica", rekao je Papović za agenciju Beta.

    Ocenio je da bi uvođenje reda i kokurencije na tržište u Srbiji ublažilo posledice smanjenja penzija i plata na standard građana, dodajući da postoji prostor da se cene u Srbiji smanje i do 30 odsto ukoliko se zaista otvori tržište i uvede konkurencija.

    Prema njegovim rečima, trgovci u Srbiji se ne odriču velikih marži, a mali proizvođači teško mogu da se probiju do rafova prodavnica i povećaju konkurenciju.

    Ubacivanje jednog proizvoda u listu naplaćuje se 1.500 evra, rekao je Papović i ocenio da je zbog toga manji izbor proizvoda u trgovinama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE