Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Milijarder kupio nižerazredni klub iz Engleske

    Milijarder iz Singapura Peter Lim, vlasnik Fudbalskog kluba Valensija, otkupio je 50 odsto akcija nižerazrednog engleskog kluba Salford, u kom vlasništvo imaju i petorica slavnih fudbalera Mančester Junajteda.

    Salford igra u osmoj ligi, a prošlog leta je dobio nove vlasnike, kada su u klub "ušli" legende Mančester Junajteda Ryan Giggs, Paul Scholes, Gary Neville, Phil Neville i Nicky Butt.

    A sada su našli investitora i to kakvog. Gazda Valensije, azijski biznismen Piter Lim je postao je većinski deoničar sa 50 odsto akcija, dok će petorica nekadašnjih fudbalera zadržati po 10 odsto.

    On nema nameru da se puno meša, osim da uloži novac koji je za njega sitan, prepustiće vođenje kluba Junajtedovim legendama sa kojima je u odličnom odnosu, a cilj je da stigne do Čempionšipa za 15 godina.

    Lim, inače deveti najbogatiji čovek Singapura "težak" oko 1,5 milijardi funti, želeo je da kupi Liverpul koji je na kraju prodat Amerikancima.

    Navijači "Crvenih" su odahnuli jer Lim navija za Junajted, vlasnik je licence za Aziju, drži tematske barove i restorane posveće "Đavolima" širom Azije.

    Prema nekim informacijama, Lim je u novi klub spreman da u naredne četiri godine upumpa oko 20 miliona funti, što će biti više nego dovoljno da se verovatno stigne do konferencije i zakuca na vrata fudbalske lige, odnosno četvrtog ranga.

    Igraće mladi, talentovani fudbaleri, cilj je da se pripreme za jače takmičenje, a sigurno da će Salford imati pomoć Junajteda.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE