Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agencija za privatizaciju zadovoljna odzivom investitora

    Agencija za privatizaciju je zadovoljna odzivom potencijalnih investitora u procesu privatizacije 502 preduzeća u Srbiji, istakla je sinoć u Beču vršilac dužnosti direktora ove ustanove Marijana Radovanović.

    Ona je tokom prezentacije "Nova Srbija: Predstojeća privatizacija 502 preduzeća na bazi novog Zakona o privatizaciji" u organizaciji Austrijsko-srpskog privrednog foruma, ukazala da Srbija ima mnogo stvari koje je razlikuju od drugih zemalja u okruženju.

    Ona je istakla da je Srbija na granici istoka i zapada, da je odlično mesto za lociranje operacija za opsluživanje klijenata u EU, jugoistočnoj Evropi i na Bliskom istoku.

    Radovanović je objasnila da Srbija, iako je započela pristupne pregovore sa EU, ima i dalje sve benefite poslovanja izvan Unije. Ona je podsetila da je srpska vlada usvojila set zakona kojim pospešuje investicionu klimu, a da zakonom o privatizaciji država želi da privuče sofisticiraniju tehnologiju i sredstva.

    Direktorka Centra za privatizaciju Ivana Ranković-Blažević objasnila je prisutnima detalje procesa privatizacije, ocenivši da je novi zakon privatizaciju učinio fleksibilnijom, transparentnijom i efikasnijom, te da je pojednostavio proceduru.

    Ona je naglasila da je Agencija zadoviljna odgovorom potencijalnih investitora nakon isteka roka za predaju pisama zainteresovanosti, koji je bio 15.septembar.

    Radovanović i Blažević su istakle da će se početi sa kompanijama koje imaju najveći broj pisama zainteresovanosti, te da će tenderi krenuti u decembru sa njima.

    Kao posebno interesantne mogućnosti za investicije za potencijalne austrijske ulagače one su predstavile RTB, JP PEU Resavicu, Galeniku, Petrohemiju Pančevo, JAT hotel Slavija, hotelu na Kopaoniku i Zlatiboru, Simpo, Ikarbus.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE