Daleko je novi model srpskog Fiata? - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Daleko je novi model srpskog Fiata?

U prvoj polovini godine proizvodnja automobila u Fabrici automobila Srbija povećana je 20 odsto, promet 23, a izvoz 25 odsto nagodišnjem nivou, međutim, još nema naznaka o proizvodnji novog modela.

Direktor kompanije FAS Silvia Vernetti navela je da je u prvoj polovini 2014. godine promet iznosio 774 miliona evra, a izvoz 753 miliona evra.

Odgovarajući na pitanje da li je posle kratkog zastoja u septembru nastavljena proizvodnja u Kragujevcu, Vernetti je rekla da je to bilo "uobičajeno korišćenje fleksibilnosti" kada tržište nije konstantno u porastu i potvrdila da je proizvodnja nastavljena istim tempom.

Na pitanje da li će biti otpuštanja, ukoliko bude novog zastoja u proizvodnji, Vernetti je rekla da se to ne može predvideti i da zavisi od kretanja tržišta.

Ona nije mogla da potvrdi da se u Kragujevcu planira proizvodnja novog modela Fiat, dodajući da je potrebno oko 19 meseci od ideje do proizvodnje novog modela automobila.

Što se tiče novih investicija i učešća države Srbije, kao manjinskog akcionara FAS, Verneti je rekla da ne vidi probleme s investicijama bez obzira na trenutne probleme Vlade Srbije sa javnim finansijama.

Grupacija Fiat planira da do 2018. dostigne godišnju proizvodnju od blizu sedam miliona vozila godišnje, najavila je Vernetti i dodala da je 2013. godine u FAS proizvedeno više od 110.000 vozila.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE