Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ina bez odluke o gašenju rafinerije u Sisku

    Uprava kompanije Ina nije donela odluku o rafinerijskom poslovanju, potvrđeno je zvanično iz kompanije, pošto je najava gašenja rafinerije u Sisku izazvala proteste njenih radnika.

    U kompaniji su za Jutarnji list nezvanično rekli da se tokom sednice Uprave u sredu razmatrao predlog da se nastave daljnja ulaganja u riječku rafineriju i da se prerada odvija isključivo tamo, dok bi se sisačka rafinerija pretvorila u distribucijsko-logistički centar, a razmotrile bi se i druge tržišno održive opcije, odnosno partnerstva kako bi se smanjio gubitak radnih mesta.

    Hrvatski članovi Uprave, kako kaže izvor iz Ine, nisu bili sigurni da li je takav predlog u skladu sa Zakonom o energiji. O tome će, kako saznaje list, biti održano glasanje pisanim putem, ali ne zna se još kada.

    Oko 300 radnika u Zagrebu je u sredu protestovalo zbog najava da će rafinerija biti zatvorena, a zatim su se vratili u Sisak gde im je direktor Damir Butković kazao da još nikakva odluka Upravnog odbora nije donesena.

    Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je istovremeno da je protiv zatvaranja rafinerije u Sisku. Protiv sam zatvaranja rafinerije, ja sam za to da Hrvatska ima tri rafinerije, odgovorio je premijer u saborskoj raspravi.

    Ranije se i predsednik Hrvatske Ivo Josipović takođe usprotivio mogućoj odluci Uprave Ine da zatvori rafineriju u Sisku, a i ministar privrede Ivan Vrdoljak najavio je da će vlada učiniti sve da rafinerija opstane. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE