Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gotov štrajk u Air France, počinje u Lufthansi

    Taman što je prekinut 14-dnevni štrajk u Air France-u, od sutra će sindikat druge velike avio kompanije krenuti u novi.

    Sindikat pilota Cockpit najavio je da će piloti nemačke Lufthanse u utorak početi štrajk na dugim letovima s polaskom iz frankfurtske vazdušne luke.

    "Piloti Lufthanse prestaće sa radom 30.septembra u 8 sati na dugim relacijama aviona tipa Airbus A380, Boeing B747, Airbus A330 i Airbus A340 i neće opslužiti nijedan let iz vazdušne luke Frankfurta", piše u saopštenju sindikata.

    "Budući da uprava Lufthanse još uvek nije dala ponudu koja bi išla u smeru kompromisa, osećamo se primorani preduzeti te dodatne mere", objasnio je sindikat.

    Cockpit je u četvrtak obznanio nameru da krene u novi štrajk nakon brojnih neuspeha razgovora s upravom kompanije Lufthansa o modalitetima odlaska u prevremenu penziju pilota. Biće to četvrti štrajk sindikata od kraja avgusta.

    Da podsetimo, iako im nisu ispunjeni zahtevi, piloti Air France-a su u nedelju prekinuli 14-dnevni štrajk, najduži u istorji te aviokompanije. Portparol najvećeg francuskog sindikata rekao je agenciji France Presse da želi da se pregovori s direkcijom nastave u mirnijoj atmosferi. Kompanija je prema nekim procenama izgubila 100 miliona evra zbog štrajka.

     

    Foto: FreeImages

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE