Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Usev će biti garant za bankarski kredit

    Poljoprivrednici bi od sledeće godine mogli da koriste useve kao bankarsku garanciju, predviđeno je Nacrtom Zakona o predžetvenom finansiranju, koji bi trebalo bi da bude usvojen do kraja godine.

    Kako je u Privrednoj komori Srbije izjavio pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić, taj zakon je dat u proceduru i sledi njegovo usvajanje na vladi i potom u skupštini.

    On je učestvujući u dijalogu "Imate reč – budite deo rešenja" objasnio da će zemljoradnici koji ne raspolažu novčanim sredstvima biti u mogućnosti da kao garanciju za podizanje bankarskih kredita koriste useve.

    Katanić je dodao da se očekuje da taj zakon stupi na snagu do kraja godine, kao što je ranije i planirano.

    On je najavio da će 3. novembra u Klubu poslanika biti organizovana javna promocija tog dokumenta, kada će svi zainteresovani imati priliku da se detaljno upoznaju sa zakonskim rešenjima.

    Govoreći o podsticajima u stočarskoj proizvodnji, Katanić je podsetio da je pravilnik o sufinansiranju kredita već nekoliko meseci na snazi i da zahvaljujući njemu stočari mogu da uzmu kredite po minimalnoj kamatnoj stopi od četiri odsto.

    Katanić je dodao da se ti krediti koriste za nabavku priplodnog i tovnog materijala, da je reč o kratkoročnim kreditima na tri godine, sa grejs periodom od godinu dana. On je napomenuo da je za te svrhe iz budžeta predviđeno 700 miliona dinara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE