Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Huawei ulaže u Francuskoj 1,5 milijardi evra

    Kineska kompanija Huawei planira da u naredne tri godine na francusko tržište uloži 1,5 milijardi evra, što će omogućiti stvaranje oko dve hiljade novih radnih mesta.

    Osnivač kineske kompanije Ren Zhengfei, koji se u Parizu sastao sa premijerom Manuelom Valsom, potvrdio je da će ovo ulaganje biti namenjeno sektoru pametnih telefona i da će biti realizovano u partnerstvu sa francuskom Agencijom za međunarodne investicije (AFII).

    Huawei, koji pokušava da poveća broj svojih evropskih snabdevača, već sarađuje sa francuskim proizvođačem poluprovodnika STMicro kod kojeg se i snabdeva ovim komponentama za svoje pametne telefone.

    Na kraju jula ove godine, Huawei se našao na trećem mestu u svetu po prodaji pametnih telefona koja je skoro udvostručena za godinu dana, na 20,3 miliona jedinica.

    Na taj način tržišni udeo kineske kompanije na globalnom nivou dostigao je 6,9 odsto, iza Applea (11,9 odsto) i Samsunga (25,2 odsto), pri čemu je udeo Applea i Samsunga bio u padu.

    U Evropi, Huawei je u 2013. ostvario prihode od 5,2 milijarde evra i planira da broj zaposlenih na ovom tržištu do 2017. godine dostigne 13 hiljada. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE