Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li će `iPhone u Srbiji` proći kao `Ikea u Srbiji`?

    Da li će se priča o iPhone-u u Srbiji pretvoriti u istu priču kao ona o Ikea u Srbiji? Sudeći po tome koliko se najavljuje prodaja ovog telefona u našoj zemlji izgleda da joj preti ista sudbina.

    Najnovija najava stigla je od kompanije Vip Mobile koja je juče prezentovala dva nova telefona kompanije Apple – iPhone 6 i iPhone 6 plus. Iz kompanije su rekli da uveliko rade testiranja na mreži, a da bi se ovi uređaji našli u njihovoj ponudi čeka se odobrenje RATEL-a.

    Iz RATEL-a kažu da za to neće biti problema. Predsednik upravnog odbora RATEL-a, Jovan Radunović kaže da ukoliko je sva potrebna dokumentacija tu, oni mogu da izdaju odobrenje za jedan dan.

    O iPhone-u u Srbiji počele su priče u vreme predizborne kampanje u martu kada je pompezno najavljeno da će najpopularniji telefon na svetu biti u poslovnicama Telekoma, međutim u međuvremenu je (u avgustu) rečeno da se i dalje čeka dozvola od Apple-a.

    Ovdašnji mediji već su nakon pojavljivanja izračunavali cenu novih uređaja, koja dostiže i 2000 evra, a pojavljivanje u prodavnicama najavljeno je za oktobar.

    U međuvremenu novi iPhone u svetu beleži rekordnu prodaju, ali uz brojne probleme sa proizvodom. 

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE