Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U petak odluka SB o 300 miliona dolara za Srbiju

    Svetska banka će u petak odlučivati o zajmu Srbiji od 300 miliona dolara za obnovu od poplava, dok je kredit za podršku budžeta od 250 miliona još uvek na čekanju, izjavio je šef Kancelarije SB u Srbiji Tony Verheijen.

    On je, na predstavljanju izveštaja SB o konkurentnosti Srbije, rekao da se kredit za podršku budžeta od 250 miliona dolara i dalje čeka, za čije odobravanje je potrebna fiskalna konsolidacija, gde su neki koraci već napravljeni, a poželjno je da Srbija ima i podršku MMF.

    Prema njegovim rečima, Svetska banka je otvorena da pruži podršku Vladi Srbije i tako što će odobravati kredite i za druge svrhe.

    "Mogli bismo da finansiramo otpremnine radnika koji neće zadržati posao tokom privatizacije. Takođe možemo da doprinesemo nameri Vlade da reformiše institute ili da finansira subvencije za investitore", rekao je Verheijen.

    Na pitanje da li Srbija ima projekte da iskoristi dobru volju SB da dobije povoljne kredite, on je ponovio da je ta finansijska institucija spremna da pomogne Srbiji u reformama kako bi taj deo što bolje funkcionisao.

    Verheijen je podsetio da su javna preduzeća i državni korisnici zbog nepovučenih kredita svih kreditora za različite projekte prošle godine platili penale od oko 3,5 miliona evra.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE