Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Radovi na mostu za 10 dana

    Nastavak radova na izgradnji Žeželjevog mosta trebalo da budu nastavljeni za deset dana, kaže potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i ističe da se u Srbiji mora plaćati rudna renta.

    U Srbiji se mora voditi računa o tome da se aktuelna rudna renta naplaćuje, u čemu posebnu odgovornost imaju odgovarajuće inspekcije. "Mi moramo da vodimo računa o svim rentama pa i o rudnoj", rekla je potpredsednica Vlade novinarima tokom međunarodne konferencije o čistim energetskim tehnologijama.

    Ona je izrazila uverenje da će u predstojećim izmenama Zakona o rudarstvu morati da se povede računa o visini rudne rente u našoj zemlji, a da je sada neophodno utvrditi da li se rudna renta koju imamo naplaćuje i u tom pogledu je ključno pitanje da li inspekcije rade svoj posao.

    Govoreći o Žeželjevom mostu, ministarka je rekla da bi radovi na izgradnji mosta na Dunavu u Novom Sadu trebalo da budu nastavljeni za deset dana.

    Ona je napomenula da će na ovonedeljnoj sednici Vlade biti donet radni zaključak na osnovu kojeg će pokrajina i Grad Novi Sad moći da, u okviru rebalansa budžeta, planiraju sredstva u iznosu od 2,9 miliona evra, koliko je potrebo za finansiranje dodatnih radova na tom mostu.

    Mihajlovićeva je istakla da su taj iznos dodatnih troškova utvrdili nadležni organi i stručnjaci, a da njen resor nastoji da što pre budu nastavljeni ti veliki i važni radovi, koji praktično stoje dve godine.

    Moj zadatak u tom pogledu bio je da, ako ništa drugo, budem medijator, da okupim sve zainteresovane, da vidimo gde je problem i pomognem u njegovom rešavanju, kazala je ministarka naglasivši da se ispostavilo “da su svi spremni i da hoće da rade”.

    Prema njenim rečima, u tom smislu važno je i to što je odobren program “lot 3”, na osnovu kojeg će pristupni putevi biti finansirani sredstvima koje obezbeđuje Evropska komisija.

    Mihajlovićeva je naglasila potrebu da izvođači radova daju realan rok za izgradnju tog mosta, koju će ministarstvo redovno kontrolisati. Prema poslednjim objavljenim podacima novi most trebalo bi da košta oko 55 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE