Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Obnovljeno 142 km puteva

    Svi državni putevi oštećeni u poplavama u dužini od 142 kilometra, obnovljeni su kao što je i bilo najavljeno do 1.oktobra, izjavila je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrarstrukture, Zorana Mihajlović.

    Ona je, tokom obilaska obnovljene deonice državnog puta drugog A reda Zavlaka – Krupanj u dužini od 17 kilometara, rekla novinarima da su do sada obnovljeni putevi na 519 lokacija.

    Ostalo je da saniramo klizišta i mostove i plan je da to bude završeno do kraja godine, rekla je Mihajlović, dodajući da su finansijska sredstva obezbeđena.

    Kako je napomenula, mnogo je teže sanirati klizišta i mostove zato što je za to potrebno da se urade projekti. Većina projekata je gotova, a negde su, dodala je, raspisani javni pozivi po skraćenom postupku za izbor izvođača radova.

    Prema njenim rečima, većina lokalnih puteva koji su oštećeni u majskim poplavama takođe su popravljeni.

    Potpredsednica Vlade je kazala da je Srbiji dozvoljeno da iz programa za rehabilitaciju putne mreže, za šta je predviđeno ukupno 400 miliona evra, zahvaljući kreditima Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Svetske banke, povuče od tog novca oko 30 miliona evra za obnovu putne infrastrukture oštećene u poplavama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE