Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BiH obuva i oblači Japance, Amerikance, Nemce…

    Cipele proizvedene u Bosni i Hercegovini izvoze se u mnoge države, poput Japana, Amerike, Holandije i Italije, a odeća se šalje u dosta zemalja, kao što su Norveška, Nemačka, pa čak i Južna Koreja.

    Iako su u BiH brojna preduzeća u proteklim decenijama zatvorena ili dovedena na rub propasti, ima i onih koja uspešno posluju i svojim proizvodima dobijaju tržišnu utakmicu na zahtevnim tržištima, pišu Nezavisne novine.

    Kompanija Alma-Ras Olovo, koja se bavi proizvodnjom rublja i spavaćeg programa za sve generacije, svoje proizvode izvozi u Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Norvešku, Nemačku i Južnu Koreju.

    I to nije sve, ukazuje banjalučki dnevnik, jer je rukovodstvo ovog preduzeća, kako kažu, u završnim pregovorima za izvoz u Sloveniju, Albaniju, Francusku i Rusiju, a u toku su i pregovori sa zemljama Persijskog zaliva.

    Jedna od tekstilnih firmi koje izvoze na inostrana tržišta je i preduzeće HM promet iz Maglaja, gde je zaposleno oko 330 radnika koji, između ostalog, kroje i radne uniforme za potrebe izvoza u Nemačku.

    Među krajnjim korisnicima naših proizvoda su Mercedes, BMW, KIA motors, Nisan, kao i veliki trgovinski lanci kojima šijemo radne uniforme, pohvalili su se iz tog preduzeća.

    Pored tekstilnih preduzeća, izvozom se mogu pohvaliti i neke fabrike iz BiH koje proizvode obuću, pa tehnički direktor fabrike obuće Bema iz Banjaluke Marinko Umičević navodi da cipele proizvedene u toj fabrici nose stanovnici Italije, Nemačke, Austrije, Holandije, Japana, SAD…

    "Naravno da su oni zadovoljni jer su to vrhunske cipele. Takva je konkurencija da ne može proći nešto što nije perfektno sašiveno. Tu je utkano mnogo znanja, pameti i ljubavi", istakao je Umičević.

    I fabrika obuće Sanino iz Dervente potvrđuje da rade ženski modni program, kao i obuću za svakodnevnu upotrebu, za vojsku, planinarenje, te sportski program Adidas, a njihovi proizvodi odlaze u Nemačku, Austriju, Italiju i Sloveniju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE