Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dodikov `gasni` uslov Sarajevu

    Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će prva tačka dnevnog reda u novom sazivu parlamenta Bosne i Hercegovine biti saglasnost za prolazak kraka gasovoda Južni tok kroz Republiku Srpsku.

    "U parlamentu BiH neće biti prihvaćena ni vremenska prognoza dok ne bude podržan projekat Južni tok. Naš uslov nije nikakva pretnja. Mislim da je obrnuto."

    Nama se preti time što se ne žele podržati naši razvojni projekti. Postavlja se realno pitanje šta će nam BiH ako nam se sprečavaju ovakvi životni razvojni planovi, rekao je Dodik za Večernji list.

    Podsećanja radi, Dodik i zamenik predsednika Upravnog odbora Gazproma Aleksandar Medvedev potpisali su 14. juna 2013. godine „Mapu puta“ u vezi sa izgradnjom kraka gasovoda Južni tok kroz Republiku Srpsku. 

    Izgradnja Južnog toka kroz Srpsku trebalo bi da počne krajem ove ili početkom iduće godine, a prve količine gasa kroz gasovod trebalo bi da stignu 2016. Tako je precizirano „Mapom puta“, ali je izvesno da će ovi rokovi biti prolongirani. U Gazpromu procenjuju da će u ovaj projekat uložiti pola milijarde evra.

    Dan ranije, Dodik i ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović ozvaničili su u Miloševcima kod Laktaša početak radova na izgradnji druge deonice auto-puta Banjaluka – Doboj i to od Banjaluke do Prnjavora.

    Sada imamo kompletirane radove na celom auto-putu u dužini od 70 kilometara i za tri godine oni će biti i završeni, rekao je Dodik i naglasio da će direktno na izvođenju radova na auto-putu Banjaluka – Doboj biti angažovano oko 3.000 radnika, a indirektno na ukupnom projektu oko 15.000 ljudi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE