Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Crnoj Gori 270 miliona evra iz IPA 2

    Bolja i nezavisna državna služba, jači sistem borbe protiv organizovanog kriminala, unapređen prostor za razvoj biznisa, poboljšani kapaciteti za upravljanje životnom sredinom, samo su neki od ciljeva novog strategijskog dokumenta Evropske komisije za Crnu Goru.

    Takozvani Indikativni strategijski dokument biće glavni okvir i referentna tačka za Evropsku komisiju i Vladu Crne Gore tokom planiranja i sprovođenja akcija koje će Evropska unija finansirati u periodu od 2014. do 2020. godine.

    Tokom ovog vremenskog okvira, EU je odredila na koji način će se trošiti indikativnih 270 miliona evra za projekte u Crnoj Gori, piše portal CDM.

    Ovaj dokument je deo serije strategijskih dokumenata koje je EK usvojila krajem avgusta, a odnose se na zemlje u procesu pristupanja EU, kao i na saradnju sa Zapadnim Balkanom. "Međutim, u dokumentu nisu navedeni projekti, već on služi kao okvir za razvoj konkretnih akcija", ističu u Delegaciji EU u Podgorici.

    Strategija je okvir za podršku u sklopu drugog Instrumenta za pretpristupnu pomoć za period 2014 – 2020, poznatog kao IPA 2. Novitet u IPA 2 je u tome što se fokusira na prioritetne sektore i aktivnosti zemalja korisnica IPA u primeni ključnih reformi koje su potrebne za pristup EU.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE