Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Coin: Mere koje idu ka smanjenju potrošnje dobrodošle

    Predsednik Saveta stranih investitora Frederic Coin pozdravio je danas najavljene mere štednje i oporavka, istakavši da su one dobrodošle za popravljanje poslovnog okruženja u Srbiji.

    "Fiskalna konsolidacija, kojom će se kontrolisati budžetski deficit i rastući dug, ključna je za Srbiju", kazao je Coin za RTS i istakao da su najvažnije strukturne reforme i uspostavljanje istih pravila za sve.

    On smatra da mere koje idu ka smanjenju potrošnje dobrodošle.

    "Mi u Savetu stranih investitora delimo stav vlade da mere nisu dovoljne i konačne, već da su potrebne strukturne reforme za koje se i mi zalažemo. Ali fiskalna konsolidacija je neophodna", rekao je Coin.

    Za nas, najvažnije su strukturne reforme, a na prvom mestu je uspostavljanje istih pravila za sve koji se bave biznisom, istakao je Koen.

    Na drugom mestu, potrebna nam je dugotrajna reforma u sektorima obrazovanja, zdravstva i pravosuda, a na trećem mestu je potreba da primena zakona bude efikasnija, precizirao je Coin.

    On je rekao i da se Savet stranih investitora ne zalaže za davanje subvencija stranim investitorima.

    "Mi se zalažemo za popravljanje poslovnog okruženja, a ono će nastati strukturnim reformama koje su počele da se sprovode", zaključio je Coin.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE