Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Oporavak svetske privrede sporiji od očekivanog

    Članice Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenile su danas da se svetska privreda posle krize oporavlja slabije nego što se očekivalo, založivši se za odlučne i ambiciozne mere radi podrške rastu svetske privrede i izrazivši nadu da vlade neće gušiti rast smanjujući budžetske rashode.

    U zajedničkoj izjavi Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta, rukovodećeg tela MMF-a, objavljenoj posle jesenjeg zasedanja MMF-a i Svetske banke (SB) od 10. do 12. oktobra u Vašingtonu, ističe se da se nastavlja oporavak posle krize koja je izbila 2008. godine, ali slabije i neuravnoteženije od očekivanog, prenele su agencije.

    U kominikeu se, između ostalog, ističe zalaganje za "odlučne i ambiciozne mere" radi "jačanja tražnje i otklanjanja ograničenja ponude realizacijom odgovarajuće makroekonomske politike i najvažnijih strukturnih reformi, kao i sprečavanja nekontrolisanog rasta državnih dugova", garantovanja finansijske stabilnosti i jačanja saradnje radi sprečavanja prelivanja negativnih tendencija iz jednih zemalja i regiona u druge.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE