Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aneksi sa ruskim železnicama vredni 150 miliona dolara

    Skupština Železnica Srbije jednoglasno je usvojila odluke da sa kompanijom Ruskih državnih železnica RŽD International zaključi dva aneksa osnovnog ugovora o realizaciji ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica, vredna skoro 150 miliona dolara.

    Predsednik Skupštine Železnica Srbije Zoran Anđelković precizirao je da reč je o aneksu 2.1. za remont tri deonice pruga kroz Srbiju na Koridoru 10 ukupne dužine 65,7 kilometara i aneksu 5 za nabavku 27 novih dizel-motornih vozova ruske proizvodnje.

    Vrednost ovih ugovora je skoro 150 miliona dolara, što predstavlja najveću investiciju u Železnice Srbije od Drugog svetskog rata, izjavio je Anđelković.

    Skupština je ovlastila direktora Direkcije za prevoz Negosava Teofilovića i direktora Direkcije za infrastrukturu Gorana Maksića da u ime Železnica Srbije mogu potpisati ova dva ugovora sa kompanijom RDŽ.

    Aneksom 2.1 obuhvaćena je rekonstrukcija tri deonice pruga na severnom kraku Koridora 10, ukupne dužine 65,7 kilometara. Reč je o deonicama Mala Krsna – Velika Plana, Sopot Kosmajski – Kovačevac i Ruma – Golubinci, a ukupna vrednost radova je oko 48,7 miliona evra.

    Aneks 5 osnovnog ugovora podrazumeva nabavku 27 novih dizel-motornih vozova ruskog proizvođača Metrovagonmaša. Vrednost ugovora je 100 miliona dolara, a srpske železnice uz 27 kompozicija dobijaju i rezervne delove u vrednosti od oko 2,6 miliona dolara.

    Prvi voz u Srbiji može se očekivati već za oko osam meseci od potpisivanja ugovora, navedeno je u saopštenju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE