Odložen dolazak albanskog premijera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odložen dolazak albanskog premijera

  Poseta albanskog premijera Edija Rame, koja je bila zakazana za 22. oktobar, odložena je za 10. novembar, navodi se u zajedničkom saopštenju srpskog i albanskog premijera.

  Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u popodnevnim satima sa Ramom. Dvojica premijera saglasili su se da su incidenti na stadionu u Beogradu tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije po svojoj suštini bili veoma nesrećni.

  I dalje postoje jasna neslaganja oko toga kako je do incidenta došlo, ali, ne smemo i nećemo propustiti mogućnost da se sastanemo i da radimo na održavanju regionalne stabilnosti, naglasili su sagovornici.

  Vreme je da okrenemo novu stranicu u političkim i ekonomskim odnosima između Srbije i Albanije, zaključila su dvojica premijera.

  Vučić i Rama istakli su da je neophodno nastaviti dijalog i proces započet u Berlinu 28. avgusta, tokom konferencije o Zapadnom Balkanu, jer će on omogućiti poboljšanje odnosa dve zemlje, regiona ali i cele Evrope. Zaključak je da zvaničan susret bude održan 10. novembra u Beogradu.

  Rama je na Twitteru napisao da će "Srbija biti normalna država samo ako Srbija shvati da je Velika Albanija njena noćna mora, a ne naš projekat".

  Vučić je odgovorio putem svog Twitter naloga da je "velika Albanija noćna mora čitavog čovečanstva, a mi ćemo učinite sve što možemo da je sprečimo".

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE