Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    IBM plaća 1,5 milijardi dolara da se oslobodi gubitka

    Kompanija Globalfoundries Inc. iz Abu Dabija postaće vlasnik odeljenja za proizvodnju čipova IBM, javila je agencija Bloomberg pozivajući se na obaveštene izvore.

    Prema izvoru Bloomberga, IBM će platiti kompaniji Globalfoundries 1,5 miijardi dolara da ga oslobodi neprofitabilnog biznisa.

    Istovremeno, u okviru sporazuma IBM će dobiti od Globalfoundriesa imovinu u vrednosti 200 miliona dolara. Pored toga, u okviru partnerstva zaključenog na 10 godina, Globalfoundries će isporučivati IBM mikroprocesore u zamenu za pristup njegovoj intelektualnoj svojini, rekao je izvor.

    To će Globalfoundriesu obezbediti pristup ključnim tehnologijama proizvodnje čipova, a IBM garantuje isporuke mikroprocesora neophodnih za njegov sistem. Prema rečima Bloomberogovog izvora, IBM će sumu od 1,5 milijardi dolara isplatiti u toku tri godine.

    Pregovori između dve kompanije trajali su nekoliko meseci. IBM, koji je ranije bio jedan od lidera u sektoru poluprovodnika, zaostao je za konkurencijom i dao na prodaju to odeljenje koje je poslovalo s gubicima.

    Globalfoundries, koji proizvodi čipove po porudžbini, pripada vladi Abu Dabija.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE