Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Overena` gradnja novog Sueckog kanala

    Egipat je potpisao sporazume sa šest međunarodnih kompanija koje će raditi na prokopavanju drugog Sueckog kanala, najznačajnijeg projekta u ciju ekonomskog oporavka zemlje, koji bi trebalo da bude završen do 2015. godine.

    Egipat je u subotu potpisao ugovor o izgradnji novog kanala sa kompanijom National Marine Dredging iz Saudijske arabije, holandskim kompanijama Royal Boskalis Westminster i Van Oord, belgijskim firmama Jan de Nul Group i Deme Group, kao i američkim grupacijama Great Lakes Dredge i Dock Company, preneo je AFP.

    General Mohab Memish, direktor uprave sueckog kanala najavio je formiranje konzorcijuma u Kairu. Egipatski predsednik Abdel Fattah al-Sisi je rekao da bi novi kanal trebalo da bude završen do avgusta 2015.

    Očekuje da će prihod Egipta od vodenog saobraćaja, zahvajući izgradnji novog kanala do 2023. biti povećan sa sadašnjih pet na 13,5 milijardi dolara.

    Vlada u Kairu namerava izgradnju međunarodne logističke i industrijske platforme od 76.000 kilometara kvadratnih u regiji novog kanala kako bi se privukao što veći broj brodova i ostvario što veći dohodak.

    Predstavnici Deme Groupa podvukli su da su svi rokovi u pogledu novog kanala veoma kratki. Guverner egipatske centralne banke najavio je u septembru da će država uložiti 8,5 milijardi dolara za finasiranje ovog projekta.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE