Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvi korak za spas Petrohemije

    Ugovor o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju fabrike polipropilena u HIP-Petrohemiji potpisan je između HIP-Petrohemije i Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva. Sredstva za pripremu planske i projektne dokumentacije za izgradnju nove fabrike obezbeđena su u okviru aktivnosti Vlade Republike Srbije koje su usmerene ka trajnoj stabilizaciji poslovanja i okončanju postupka privatizacije HIP-Petrohemije i u skladu sa Sporazumom o saradnji HIP-Petrohemije i NIS-a.

    Potpisivanje Ugovora o izradi Plana detaljne regulacije od velikog je značaja za HIP-Petrohemiju, s obzirom na to da izgradnja fabrike polipropilena, predviđena Strategijom razvoja HIP-Petrohemije 2014-2030, predstavlja ključnu investiciju za opstanak i dalji razvoj kompanije.

    Izgradnjom fabrike polipropilena, investicione vrednosti od oko 120 miliona evra, Petrohemija bi unapredila komercijalnu valorizaciju proizvoda, izašla iz zone poslovnih gubitaka, povećala izvozni potencijal i doprinela razvoju privrede na nacionalnom i lokalnom nivou.

    Prva faza projekta obuhvata izradu planske i tehničke dokumentacije za izgradnju nove fabrike u okviru koje su, pored Plana detaljne regulacije, predviđeni i izbor licence, studija opravdanosti sa idejnim projektom i studija o proceni uticaja na životnu sredinu.

    HIP-Petrohemija pozdravlja najave Vlade Republike Srbije da će strateško rešenje za našu firmu biti pronađeno do kraja godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE