Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    S čim će Dačić sad pred diplomate?

    Vlada Srbije čeka usvajanje rebalansa budžeta za nabavku darova za strane zvaničnike, jer na policama u Nemanjinoj ima još samo nekoliko predmeta, koji se čuvaju ako premijer krene u neku zvaničnu posetu.

    Vlada više nema nijednog poklona koji bi ministri, ako krenu na službeni put u inostranstvo, mogli da ponesu svojim domaćinima. Kako Novosti saznaju, fond darova neće biti popunjen pre rebalansa budžeta, u kojem će se videti koliko je novca namenjeno za kupovinu poklona.

    Prema saznanjima tog lista, zbog toga ne može ni da se obnovi ugovor sa "Etno-mrežom 1.000 žena", koja je bila glavni „snabdevač“ Vlade Srbije. Oni prave autentične srpske predmete, koji se ručno izrađuju na tradicionalan način, kao što su čarape, svadbarski peškiri, šalovi, kape, košulje… Osim toga, ministri su poklanjali i knjigu "Srbija, život i običaji" Dragoljuba Zamurovića, a u retkim prilikama i ikone.

    Da su zalihe poklona ispražnjene, potvrdila je i zamenik generalnog sekretara Vlade Tamara Stojčević, dodajući da u Nemanjinoj ima još nekoliko predmeta, koje čuvamo ako premijer krene u neku zvaničnu posetu.

    Ministri mogu da se oslone i na svoje kabinete, odnosno budžete svojih resora, pa da odatle obezbede prigodni dar. Kada bude usvojen rebalans budžeta, znaćemo sa koliko sredstava raspolažemo i tek tada će biti raspisani tenderi za nabavku novih poklona.

    Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ipak je uspeo da na oproštajni susret sa evropskom šeficom diplomatije Catherine Ashton ode sa poklonom, darujući joj ikonu Bogorodice Trojeručice. A premijer Aleksandar Vučić poklonio je Vladimiru Putinu medaljon koji je lično naručio i platio, a na kojem su ugravirani spojeni grbovi Srbije i Rusije.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE