Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Budžet Vojvodine manji za 1,5 milijardi dinara?

    Predlogom rebalansa budžeta AP Vojvodine, koji će se naći na sednici pokrajinske skupštine u utorak, budžetski iznos je smanjen za nešto više od 1,5 milijardi dinara, a ukupni fiskalni deficit trebalo bi da bude oko 4,3 milijarde.

    To smanjenje, kako je rekao pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman, u ukupnom iznosu od milijardu i 510 miliona dinara, posledica je u prvom redu odluke da se odustane od zaduživanja do kraja ove godine, emitovanjem obveznica za nabavku opreme za bolnicu Kamenica 2.

    On je, na sednici Odbora Skupštine Vojvodine za budžet i finansije, napomenuo da su u okviru tog iznosa i smanjeni transferi pokrajini iz republičkog budžeta od 224 miliona dinara, zbog realizacije odluke o smanjivanju plata zaposlenima u prosveti.

    Predlogom rebalansa predviđeni su i smanjeni prihodi od kamata, za oko 320 miliona dinara, rekao je on i dodao da su znatno smanjeni i prihodi u budžetu od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta.

    Pokrajinski sekretar je napomenuo da je u predloženom rebalansu predviđeno povećanje iznosa u oblasti kapitalnih investicija, odnosno izdvajanje od 360 miliona dinara za dodatne troškove izgradnje Žeželjevog mosta u Novom Sadu.

    To je učinjeno na osnovu preporuke Vlade Srbije i sporazuma između Železnica Srbije i izvođača radova, “koji je potpisan mimo Grada Novog Sada i Pokrajine, odnosno umesto njih”, kazao je Radoman napominjući da u tom pogledu nije siguran u to da će takav sporazum biti realizovan.

    Kada je reč o budžetskim rashodima, predloženim rebalansom je predviđeno povećanje od 64 miliona dinara za obnovu područja u pokrajini oštećenih u majskim poplavama.

    U predlogu pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu, navedeno je da ukupni budžetski rashodi iznose oko 62,5 milijardi dinara, dok su prihodi planirani na iznos od 58,7 milijardi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE