Više preduzeća proneverilo oko 900 miliona evra

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Više preduzeća proneverilo oko 900 miliona evra

  Radna grupa MUP-a sakupila je i dostavila dokaze tužilaštvu za proneveru oko 900 miliona evra u koje je upleteno više domaćih preduzeća, saznaje Danas.

  Radna grupa MUP-a Srbije za rasvetljavanje 24 sporne privatizacije bavila se i drugim spornim privatizacijama i predmetima vezanim za privredni kriminal, mimo spiska EU, te je radila na oko 40 predmeta, među kojima su "Nibens grupa", "Agrobanka", "Razvojna banka Vojvodine", "Sloga" iz Kaća…

  Iako su inspektori za privredni kriminal bili na tragu mnogim malverzacijama, MUP je rasformirao grupu, pod obrazloženjem da to čini zbog "finansijskih" razloga, piše Danas.

  Radna grupa je sastavljena prošle godine sa ciljem da istraži 24 sporne privatizacije koje je zahtevala Evropska unija. Međutim, inspektori su bili zaduženi za oko 40 predmeta. Dakle, istraživali su i petnaestak drugih koji nisu bili na spisku EU, a tiču se nelegalnog poslovanja domaćih preduzeća.

  Iako je uspešno završila posao u vezi sa spornim privatizacijama i podatke dostavila tužilaštvu, ostali predmeti su još u fazi istrage. U MUP-u objašnjavaju da je radna grupa rasformirana iz finansijskih razloga, jer ju je činilo oko 100 ljudi za koje je trebalo platiti smeštaj i putne troškove.

  "Inspektori će nastaviti rešavanje predmeta u vezi sa privrednim kriminalom, ali u okviru svojih radnih jedinica", rečeno je Danasu u MUP-u Srbije.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE