Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Selaković: Iza štrajka je cilj da se Mišković ne osudi

    Zbog štrajka advokata, odnosno sprege politikanata i tajkuna celo pravosuđe je blokirano, jer je nekome cilj da se Miroslav Mišković ne osudi i da se destabilizuje cela država, tvrdi ministar pravde Nikola Selaković.

    Ministar pravde je, gostujući na TV Pink, najavio da će država narednih dana preduzeti potrebne korake kako bi se što pre rešio problem, naglasivši da neće biti dozvoljeno uvođenje haosa, ali da se nikome neće dozvoliti da ucenjuje.

    Selaković je rekao da je na početku štrajka mislio da je reč o profesionalnim razlozima za štrajk i da je napravio veliki iskorak i dao predlog Advokatskoj komori, koji je bio čak i takav da je mogao da ga "ponizi", kako bi se prekinuo štrajk, ali da je sada svima jasno da je u pitanju interes i sprega politikanata i tajkuna.

    Selaković je istakao da veliki broj advokata, čine časni i pošteni ljudi koji su ušli u štrajk zbog visokog poreza, jer su za drugačija rešenja u zakonu o javnom beležništvu i njima se, protivno Ustavu, oduzima pravo na rad zato što žele da rade.

    Međutim, s druge strane, Advokatska komora je tražila ukidanje notarske službe, koja postoji svugde u Evropi, rekao je Selaković.

    On je ukazao da je predsednik Advokatske komore Srbije 1999. godine hapšen zbog primanja i davanja mita, a da je danas jedan od branilaca u predmetu protiv Miroslava Miškovića, dok je predsednik Advokatske komore Vojvodine savetnik predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića.

    "U Srbiji neko smatra da je nedodirljiv za njene institucije, da neko ne mora da poštuje zakon, da neko može da opljačka državu za iznos od 10, 20 ili 17 milijardi dinara i da prođe nekažnjeno", rekao je Selaković i naglasio da "tako nešto neće moći da prođe".

    Ministar pravde je poručio da će sami advokati morati da nadoknade svoje gubitke zbog toga što nisu radili u proteklih 50 dana, a one, koji traže njegovu smenu, pozvao je da u to ubede predsednika vlade i poslanike u Skupštini Srbiji.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE