Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Prodaja Telekoma i dela EPS

    Do kraja godine mora da se pronađe privatizacioni savetnik za Telekom Srbije, a tražimo i kupca manjinskog paketa Elektroprivrede Srbije, izjavio je premijer Aleksandar Vučić, u intervjuu za blog Londonske škole ekonomije.

    Sada tražimo investicionog partnera za Telekom, kasnije idemo na otvoreni i transparentni tender, a sasvim je sigurno da nećemo prodavati većinski paket akcija EPS, ali tražimo zainteresovanog za manjinski paket, izjavio je Vučić u Londonu.

    Vučić je u intervjuu za blog Londonske škole ekonomije rekao da se ne mora prodati EPS, ali do kraja godine mora se pronaći privatizacioni savetnik za Telekom Srbija.

    Mislim da će privatizacioni savetnik, zajedno sa ljudima iz Telekoma, napraviti njpovoljnije uslove, da to bude neko ko se bavi tim poslom, objasnio je Vučić, koji je u ponedeljak održao predavanje na LŠE.

    Premijer je u Londonu otvorio i investicionu konferenciju "Srbija – Dan investiranja", uz poruku da je Vlada počela da reformiše Srbiju sa jasnim ciljem da postane najatraktivnija zemlja za strane investicije u regionu.

    "Ova vlada, koja ima najveću podršku u istoriji srpskog demokratskog društva, odlučna je da poboljša poslovnu klimu u Srbiji. Politička i makroekonomska stabilnost, kao osnovni preduslovi za privlačenje stranih investicija i sigurnost njihovog kapitala, sada su ostvarene. Ekonomske reforme, rast i smanjenje nezaposlenosti su prioriteti ove vlade", rekao je premijer.

    Prisutnima se obratio i ministar finansija Srbije Dušan Vujović, istakavši da je Srbija na početku dugog puta i da je vreme da se nadoknadi ono što je izgubljeno u poslednje dve decenije. "Mi sad moramo da dokažemo investitorima da su dobro investirali i da treba da investiraju više", istakao je on.

    Na skupu je govorio i bivši austrijski kancelar Alfred Guzenbauer, koji je istakao da je "Srbija učinila sve kada su reforme u pitanju i da će se pokazati kao odgovoran partner Evropi".

    Konferenciju organizuje Britansko-srpska privredna komora, koja je osnovana pre pet godina sa ciljem da osnaži poslovne veze srpske i britanske privrede.

    Kakve veze Utisak nedelje ima sa mnom?

    Upitan o slobodi medija u Srbiji i o ukidanju emisije Utisak nedelje, premijer Vučić je za za blog LŠE rekao da on nema nikakav problem s tim. "Porazgovarajte sa nekim iz EU, odakle je vlasnik televizije B92. Kakve to veze ima sa mnom?", rekao je Vučić.

    Vučić je rekao da ne kaže da nema problema što se tiče slobode medija i da neke stvari svakako mogu da budu neuporedivo bolje.

    Dešavalo se da je neko u više navrata rušio sajtove. To je posao policije i nadležnih organa, dobili smo najbolje moguće medijske zakone i oni sada treba da se primene. Ja neću ni na koji način da se mešam u to, zaključio je Vučić. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE