Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Menjaju stranku zbog posla ili ubeđenja?

    Da su Vojvođanski poslanici Svetlana Selaković i Zoran Tanasković prešli u Pokret socijalista, koje vodi Aleksandar Vulin, u zamenu za novi posao, smatraju u njihove sada već bivše partijske kolege, dok oni sami tvrde da su Vulinu prišli kao "iskonski" socijalisti.

    Vojvođanski poslanici Svetlana Selaković i Zoran Tanasković nagrađeni su novim poslovima u zamenu za prelazak u Pokret socijalista, čiji je lider Aleksandar Vulin, piše Blic.

    Predsednik vojvođanskih demokrata Miroslav Vasin, kazao je za Blic da je "Tanaskoviću ponuđeno da to učini u zamenu da postane notar u opštini Plandište".

    Tačno je da sam položio stručni notarski ispit. Čekam konkurs za prijem novih notara i razmišljam da se prijavim. Ali, za prelaz u Pokret socijalista presudno je što sam devedesetih godina bio član JUL u kojem je potpredsednik bio Aleksandar Vulin, kazao je Tanasković za Blic.

    Poslanica Svetlana Selaković je za prelazak iz DSS u Pokret socijalista nagrađena zavidnim i dobro plaćenim radnim mestom zamenika direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, izjavio je predsednik Pokrajinskog odbora DSS Milenko Jovanov, ocenivši pritom da njen prelazak iz stranke moderne desnice u levičarski pokret govori da su joj materijalni interesi iznad ideologije.

    U odgovoru na optužbe dojučerašnjeg stranačkog kolege, Selakovićeva je za Blic kazala da za zamenika direktora Fonda PIO nije imenovana po političkoj liniji, već na osnovu stručnosti. Navodeći da je pre učlanjenja u DSS više godina bila u G17 plus, istakla je da nije promenila stranku "zbog desnice, već zbog državotvorne politike Vojislava Koštunice".

    Sada sam izabrala Pokret socijalista jer sam se kao ličnost formirala u vreme samoupravnog socijalizma. Bliska mi je levica i socijaldemokratija, a ne vrednosti koje Milenko Jovanov baštini, odgovorila je ona.

    U ovom mandatu Skupštine Vojvodine 18 poslanika je promenilo stranački dres. Iz DS je 13 poslanika prešlo u SNS, PS, Treću Srbiju, SPO, Tadićev SDS i stranku Rasima Ljajića. Istovemeno, po jedan poslanik iz LDP i partije Velimira Ilića prešao je u DS. Jedan poslanik DSS prešao je u SNS, a drugi u PS, dok je jedan iz PS pretrčao je u SNS.

    Foto: pokretsocijalista.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE