Svetska banka otpušta 250 ljudi

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Svetska banka otpušta 250 ljudi

  Predsednik Svetske banke, Jim Yong Kim, najavio je ukidanje 500 radnih mesta u toj instituciji i otkaze za 250 radnika, što je prvo veliko otpuštanje zaposlenih u sklopu planirane reorganizacije te finansijske institucije.

  U internom dopisu, u koji je agencija Frans pres imala uvid, Kim navodi da će ugasiti oko 500 radnih mesta u institucionalnom, upravnom i administrativnom odeljenju, ali i u sektoru finansija, tehnologije i kontrole, prenosi agencija France Presse.

  Jedan deo od tih 500 pojedinaca biće u mogućnosti da aplicira za poziciju u nekom drugom odeljenju Svetske banke, kao na primer sektoru za finansijsku i tehničku pomoć zemljama u razvoju. Osim toga, oko 70 aktuelnih upražnjenih radnih mesta biće eliminisano.

  U dopisu se navodi da je otpuštanje zaposlenih neophodno kako bi se "naši kadrovi bolje prilagodili novoj strategiji", kao i da će rezovi biti delimično neutralisani kroz angažovanje 250-300 radnika u centru Svetske banke u Čenaju, u Indiji.

  Svetska banka ima oko 9.000 zaposlenih širom sveta, a najveći broj njih radi u sedištu te institucije u Vašingtonu.        

  Kim je pre dve godine imenovan za predsednika Svetske banke, i od tada se zalaže za promenu načina funkcionisanja te instuticije, zahtevajući veći fokus na eliminisanje siromaštva.

  Ova institucija je, takođe, najavila budžetske rezove od 400 miliona dolara s ciljem da se Svetska banka učini konkurentnijom u odnosu na rivale iz zemalja u razvoju, kao i da se poveća kreditiranje u zemljama sa srednjim primanjima.

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE