Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zašto je dobro čitati: Sve čarobne moći knjige

    Gradske biblioteke za mnoge predstavljaju fenomen, s obzirom na to da su knjige različitih žanrova i sadržaja dostupne u izuzetno velikom broju, potpuno besplatno. Na raspolaganju su vam stara i nova izdanja najboljih svetskih i domaćih dela, ilustracije i motivi, carstvo raznolikih tematika koje će vas opustiti, inspirisati, naučiti, podstaći.

    Brojne su prednosti čitanja, a pisac Glen Stansberry izdvaja nekoliko ličnih razloga zbog čega je važno i potrebno čitati, navodeći i načine na koje su knjige unapredile i pospešile kvalitet njegovog života.

    Knjige jačaju vašu inteligenciju, daju vam široko i raznovrsno znanje, a samim tim utiču i na visoku prosečnu ocenu, bilo da ste đak ili student. Znanje je odličan način da postignete i radite ono što želite, jer budi u vama osećaje sigurnosti, odlučnosti i samouverenosti, potrebne za uspešno obavljanje posla ili svakodnevnu komunikaciju sa ljudima. Osim toga, knjige smanjuju nivo stresa, jer su odlična distrakcija od problema ili napetog dana koji ste imali, naročito ako je reč o avanturističkim, intrigantnim i opuštajućim pričama. Čitanje u kasnim satima će vas brže uspavati i relaksirati, što je povezano sa velikom vrednošću knjige da pospeši vašu smirenost, a umiri izrazito dinamičnu energiju ili anksioznost.

    Ukoliko želite da poboljšate svoje analitičko razmišljanje i opšte znanje, onda čitajte. Vaš um će brže donositi odluke i zaključke, što vam može biti od velike pomoći kada je reč o karijeri i poslovnim sposobnostima. Ponekad vas ’laka štiva’ mogu naučiti mnogim korisnim stvarima, a da u datom trenutku niste svesni njihove vrednosti.

    Unapredite svoj vokabular i memoriju. Da li ste znali da čitanje pomaže vašem rečniku i pravopisu znatno više nego direktan govor ili školska nastava? U knjigama ćete pronaći vama nepoznate reči koje ćete potom istražiti i zapamtiti ih, s obzirom na to da ste uložili vreme, trud i posvećenost da pronađete značenje određene reči.

    Da biste bili dobar pisac, potrebne su vam izuzetne veštine pisanja i izražavanja, koje ćete vežbati čitanjem i usvajanjem novih, kreativnih rečenica, formulacija i tekstova. Ukoliko se odlučite za knjigu na stranom jeziku, bićete primorani da naučite značenje svih ili većine reči, kako biste razumeli knjigu, te na taj način usavršavate svoje poznavanje engleskog, nemačkog, francuskog ili nekog drugog stranog jezika. Knjige pobuđuju maštu i nove ideje, što vas može usmeriti na potpuno novi put u životu, o kojem prethodno niste ni razmišljali. Nesvesno će se menjati vaši ciljevi, želje i prioriteti, a vremenom ćete postajati sve obrazovaniji, pametniji i zreliji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE