Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bandić ostaje u pritvoru

    Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić ostaje u pritvoru, njegova kaucija nije prihvaćena, navodno jer je bila premala, a postoji i opasnost od ponavljanja kaznenog dela i uticaja na svedoke.

    Bandić, koji je odbio da podnese ostavku na mesto gradonačelnika, ponudio je jamčevinu od oko 5,8 miliona kuna kao hipoteku na nekretninu. Bandićevi advokati Krešimir Krsnik i Marijan Hanžeković nisu bili raspoloženi za davanje izjava.

    Glavni osumnjičeni Bandić, kog Uskok tereti kao vezu među svim učesnicima afere Agram, jedini je u celom slučaju koji nije pušten iz pritvora.

    >>>>Pet najvećih afera za koje se sumnjiči zagrebački gradonačelnik

    Sudija Županijskog suda Zdenko Posavec prihvatio je kaucije za sve preostale osumnjičene, kojima ranije nije bilo omogućeno da se tokom istrage brane sa slobode.

    tužiteljka Uskoka Ksenija Krizman potvrdila je da je sud prihvatio predlog da se osmorici okrivljenika prihvati kaucija, dok je Bandiću ponovno odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi na slobodi uticao na svedoke i ponovio krivično delo. Ipak, ona nije želela da komentariše zašto je Bandićev predlog odbijen.

    Nezvanično se saznaje da se iznosi prihvaćenih kaucija kreću od 75.000 do preko četiri miliona kuna, ali ta odluka još nije konačna, jer Uskok na nju ima pravo žalbe o kojoj odlučuje vanraspravno veće Županijskog suda.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE