Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na Kosovu počele redukcije struje

    Pad temperature je obnovio i redukcije električne energije na Kosovu pa su udaljena sela i manje opštine i dalje u mraku i po 10 sati, pišu danas prištinski mediji.

    Po većim centrima na Kosovu distributer električne energije preduzeće KEDS primenjuje sistem tri sata sa, tri sata bez struje.

    Žestoke redukcija električne energije vratile su se na Kosovo u nedelju, ali su istim intenzitetom nastavljeni i u ponedeljak, prenosi dnevnik Zeri.

    KEDS je potvrdio urgentno stanje u energetskom sektoru. Po njihovim rečima do toga je došlo jer je u nedelju iz sistema ispao Blok B1 termoelektrane ”Kosovo B”.

    ”Prijavili smo nepredvideno zaustavljanje Bloka B, termoelekrane “Kosovo B” i zbog toga imamo manjak od 250 megavata električne energije u sistemu”, izjavio je portparol Guri Škodra.

    List “Koha ditore” prenosi da je redukcije bilo i u Prištini za razliku od ranije kada je KEDS čuvao ovaj grad od redukcija zbog najveće koncentracije stanovništva.

    Krivac za ove redukcije, osim ispadanja bloka B je neprimenjivanje sporazuma koji su potpisali KOSTT i srpski operater EPS.

    U saopštenju koje je KEDS izdao, kaže se da će zbog ispadanja bloka B koji proizvodi 250 megavata i nemogućnosti za uvoz električne energije, biti velikih redukcija struje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE