Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dom zdravlja traži PR-a sa srednjom školom

    Dok je i dalje na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, sa "retkim izuzecima" koji se odnose na primanje stručnih kadrova, Dom zdravlja u Kraljevu traži referenta za odnose s javnošću, a dovoljan uslov za zaposlenje je završena srednja škola.

    Na sajtu Ministarstva zdravlja, od 28. oktobra, između ostalog, stoji da je Dom zdravlja u Kraljevu raspisao konkurs na kome traži na neodređeno vreme referenta za javne nabavke u Odseku komercijale i javnih nabavki.

    Zbog, kako piše u oglasu, povećanog obima posla, Dom zdravlja traži na određeno vreme referenta za komunikaciju sa javnošću, a kao uslovi za prijavu na konkurs, kandidati moraju da imaju završenu višu ili srednju stručnu spremu.

    Otkako je Vlada Srbije donela odluku o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, nadležni su isticali da to neće važiti samo u slučajevima kada se za neko radno mesto javi iznimna potreba.

    Ovo se naročito odnosilo na zdravstvo i tom smislu je više puta naglašavano da se neće primati nemedicinsko osoblje, usled manjka kadrova u zdravstvenom sistemu Srbije.

    U pomenutom oglasu kraljevačkog Doma zdravlja, jedina veza kandidata i medicinske struke se pominje u stavci oglasa gde piše da je izabrani kandidat, pre zaključivanja ugovora, dužan da dostavi dokaz o zdravstvenoj sposobnosti za rad na navedenim poslovima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE