Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Koje investicije dolaze u Srbiju zajedno sa francuskim premijerom?

    Francuski premijer Manuel Valls u dvodnevnu posetu Srbiji dolazi s privrednom delegacijom koju čine predstavnici 34 najveće francuske kompanije, a jedna od tema razgovora sa srpskim zvaničnicima biće i izgradnja metroa, piše beogradska štampa.

    Kako navodi Danas, Valls će sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem potpisati izjavu o namerama između Francuske, Srbije i grada Beograda o izgradnji metroa u Beogradu.

    Taj list piše i da će jedna od ključnih tema o kojoj će danas razgovarati premijeri Francuske i Srbije biti i angažovanje francuske firme Vinci na projektu Aerodroma Beograd – Nikola Tesla.

    Informer navodi da će akcenat u razgovorima Vallsa sa najvišim srpskim zvaničnicima biti ugovor o izgradnji metroa u Beogradu.

    "Srpska strana je veoma zainteresovana da sa premijerom Valsom napravi dogovor kako bi Beograd što pre dobio metro. Francuzi su i ranije pominjani kao idealan partner u ovom poslu, a sada se veruje da će dolazak premijera Valsa biti dodatni motiv za pokretanje što većih ulaganja iz Francuske, naročito u železnički saobraćaj", naveo je izvor tog lista.

    Dolazak velikog broja, 34 francuskih kompanija, znači da Francuska veruje u političke i ekonomske promene u Srbiji, piše Kurir koji dodaje da će, pored ostalih ekonomskih tema, razgovora biti o ulaganju u deponiju Vinča i vodovod Makiš.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE