Kojih 10 kompanija će biti prvi izbor ulagača 2039. godine?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Kojih 10 kompanija će biti prvi izbor ulagača 2039. godine?

  Američki analitičari izabrali su 10 deonica koje bi mogle biti prvi izbor ulagača 2039. Godine, a među njima dominiraju tehnološke kompanije.

  Kako javlja CNBC, za izbor su uzeta predviđanja o trendovima, izazovima i inovacijama koje će obeležiti to vreme, a na prvo mesto zaseo je Facebook. Prema obrazloženju, ne postoji kompanija koja će od Facebooka biti dominantnija u načinu na koji ćemo komunicirati, informisati se i zabavljati u budućnosti.

  Reči Jacka Maa, osnivača Alibabe, da će njegova kompanija postojati najmanje  do 2101. godine očito su ozbiljno shvaćena, pa je izabran na drugo mesto. Ulazak na američko tržište kineskog internet trgovca nitko neće moći zaustaviti, smatraju analitičari.

  Svaki dugoročni portfelj deonica nezamisliv je bez Googlea na trećem mestu. Dok danas najviše zarađuje od oglašavanja, Google će u budućnosti biti fokusiran na medicinu i vozila bez vozača.

  Od četvrtog do šestog mesta nalaze se Apple, Tesla Motors i Nike. Proizvođač sportske opreme ponajviše će profitirati od rastuće srednje klase u Kini i Meksiku, ocenjuju stručnjaci.

  Sledeće tri kompanije takođe će profitirati od rasta srednje klase. Sedmo mesto drži proizvođač kardiološke opreme Edwards Lifesciences dok je na osmom mestu Carnival, najveća svetska kompanija za krstarenja.Deveto mesto pripalo je proizvođaču dentalne opreme Align Technology jer projekcije Goldman Sachsa pokazuju da će tržište dentalne opreme rasti po dvocifrenim stopama. Poslednje mesto drži Veolia, proizvođač opreme za desalinizaciju vode, piše Poslovni dnevnik.

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE