Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Kommersant: Južni tok Gazpromu više nije prioritet

Gasovod Južni tok više nije prioritetan projekat za Gazprom u bilo kojim pregovaračkim procesima, piše danas moskovski dnevnik Komersant u reportaži o poseti ruskog predsednika Vladimira Putina Kini.

"Šef Gazproma Aleksej Miler računa da će 'zapadna ruta' (gasovoda prema Kini) proraditi pre 'istočne', a Južni tok više nije priotitetan projekat za Gazprom u bilo kojim pregovaračkim procesima", piše list.

Lideri Kine i Rusije Xi Jinping i Vladimir Putin potpisali su juče više sporazuma o energetskoj saradnji dve zemlje, izmedju ostalog memorandum o razumevanju za izgradnju drugog velikog gasovoda za snabdevanje Kine ruskim gasom – "zapadne rute".

Miler, koji je bio član ruske delegacije, novinarima je u Pekingu kazao: "Glavna stvar: s gledišta bilo kojih pregovora, za nas je od sada prioritet, naravno, zapadna ruta".

"On nije imao u vidu 'a ne istočna'. Sa istočnom je sve jasno – pregovori su završeni, ugovor je potpisan. Šef Gazproma je, naravno, imao u vidu pregovore sa evropskim kolegama, to jest Južni tok. Hteo je da im stavi do znanja – izaći ćemo na kraj", zaključuje izveštač Komersanta iz Pekinga.

What's your reaction?

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE