Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CG: Primorje `krase` divlja i zapuštena gradilišta

    Kontrola gradilišta duž crnogorskog primorja otkrila brojne nepravilnosti, usled čega je zapečaćeno više gradilišta, ali i doneto nekoliko rešenja o rušenju bespravno sagrađenih i započetih objekata.

    Intenzivnu građevinsku sezonu, koja je smenila nešto proređeniju turističku na crnogorskom primorju, budno prate pripadnici Uprave za inspekcijske poslove. Neki od graditelja će i odgovarati, jer je po novim zakonskim propisima za tu oblast u Crnoj Gori divlja gradnja krivično delo.

    U opštini Ulcinj kontrolisana su 32 objekta. Zapečaćena su četiri gradilišta, doneta dva rešenja o rušenju i podnete dve krivične prijave protiv graditelja koji su zidali mimo zakona. U susednoj barskoj opštini pod lupom inspektora našlo se 20 objekata, koji su doneli po jedno rešenje o pečaćenju i rušenju, krivičnu i prekršajnu prijavu protiv graditelja.

    Kažnjeni su i graditelji na području budvanske opštine, gde se i najviše gradi i gde su kontrolisana 62 objekta, a zapečaćena četiri gradilišta.

    U Tivtu su kontrolom 11 objekata utvrđene su nepravilnosti na dva gradilišta, pa je jedno zapečaćeno, a za drugo doneto rešenje o rušenju. U Herceg Novom je kontrolisano 29 objekata, doneto jedno rešenje o rušenju, dok je jedan objekat dobrovoljno porušio investitor.

    Posle zabrane gradnje duž primorja, koja je trajala do 1. oktobra zbog turističke sezone, uveliko su krenuli bageri, dizalice, teški kamioni i druge mašine koje često remete saobraćaj duž magistralnih puteva.

    Grade se najviše stanovi za tržište, kojih je, inače, premnogo, pa ih je hiljade prazno jer nema kupaca, ali i hotelsko-turistički i poslovni objekti. Deo njih je i dalje u skelama, jer je investitorima ponestalo novca, a kao i ranijih godina, zemlja i šut stižu na divlje deponije koje su nikle (otvaraju se i nove) uz puteve od Podgorice i Cetinja ka moru.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE