Ima 13 godina i u njega je Intel uložio stotine hiljada dolara - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Ima 13 godina i u njega je Intel uložio stotine hiljada dolara

  Prošle nedelje Intel je zvanično objavio 16 novih tehnoloških kompanija u koje će investirati, a među njima je i kompanija jednog 13-godišnjaka.

  Shubham Banerjee, je generalni direktor kompanije “Braigo Labs”, koja proizvodi štampač za slepe.

  Međutim, on do prošle godine nije ni znao šta je Brajeva azbuka. Tek kad je slučajno nabasao na letak udruženja koja se bavila prikupljanjem novčanih sredstava za slabovidne i slepe osobe, počeo je razmišljati na koji način slepi ljudi uopšte čitaju. Saznao je da su Brajevi štampači pisma preskupi (oko 2000 dolara), pa je uz pomoć seta Lego Mindstorms EV3 izgradio funkcionalni printer, čiju je cenu spustio na 500 dolara.

  "Želim poručiti velikim kompanijama da prestanu iskorišćavati slepe ljude", govori 13-godišnjak koji je impresionirao i Intel koji je u njegovu firmu investirao nekoliko stotina hiljada dolara.

  Sa Intelovim novcem, “Braigo Labs” planira da napravi novi prototip koji više liči na običan štampač, koji bi sledeće godine izbacio na tržište.

  “Kad porastem, želim da se bavim medicinskim inženjerstvom. I želim da završim koledž”, kaže ovaj dečak, koji za sada nema nameru da proširuje paletu proizvoda.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE