Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nemačka vlada prodaje udeo u velikim kompanijama?

    Nemačka vlada razmišlja o smanjenju državnih udela u Deutsche Telekomu i Deutsche Postu, a mogla bi obnoviti i inicijativu o prodaji deonica u operateru železnica Deutsche Bahnu zavisno o uslova na tržištu, otkriva dokument nemačkog ministarstva finansija u koji je Reuters imao uvid.

    U dokumentu, koji će biti u sredu prezentovan vladi nemačke kancelarke Angele Merkel, skicirani su planovi vezani uz državne udele u nizu kompanija. U njemu se pritom navodi da bi se daljnja prodaja državnog udela u Deutsche Telekomu trebala pomno ispitati. Vlada u Berlinu trenutno je vlasnik 14,3-odstotnog direktnog udela u telekom operateru, dok državna banka KfW drži daljnjih 17 odsto.

    Deutsche Post, Deutsche Bahn i aerodromi u Berlinu, Koelnu/Bonnu i u Muenchenu takođe se navode među kandidatima za prodaju državnih udela, premda se u dokumentu jasno naznačilo da će privatizacija Deutsche Bahna zavisiti od situacije u toj kompaniji i uslovima na tržištu, a isključivala bi železničku infrastrukturu, navodi Reuters.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE