Verovatno bez novih sankcija Rusiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Verovatno bez novih sankcija Rusiji

  Ministri spoljnih poslova Evropske unije verovatno neće pojačati sankcije Rusiji naredne nedelje zbog umešanosti Moskve u destabilizaciju istočne Ukrajine.

  Evropski šefovi diplomatija sastaće se u ponedeljak u Briselu, a glavna tema njihove agende biće Ukrajina, čije vlasti, kako navode, raspoređuju trupe na istoku zbog strahova da će proruski aktivisti pokrenuti novu vojnu ofanzivu, prenosi Reuters.

  "Savet ministara spoljnih poslova neće posegnuti za novim sankcijama uprkos nemirima i izborima", rekao je neimenovani diplomata EU, dok su još dvoje njegovih kolega izrazili slične stavove.

  Postojeće sankcije su bolne za Rusiju i verovatno će biti pooštrene tek ako EU ne bude imala drugog izbora. Još nismo u toj fazi, mada bismo u nekom trenutku mogli biti, rekao je još jedan neimenovani evropski diplomata.

  Primirje koje je uspostavljeno 5. septembra između proruskih aktivista i ukrajinskih snaga sada se svakodnevno krši, dok Zapad sve više strahuje od povratka na otvoreni sukob uz korišćenje svih opcija.

  Dosadašnje sankcije Rusiji obuhvataju zabranu ulaska u EU i zamrzavanje računa nizu funkcionera Putinove administracije, kao i zabranu poslovanja sa nekim ruskim i ukrajinskim preduzećima i bankama.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE