Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi ulažu u Obrenovac i Staru Pazovu

    Kineske kompanije investiraće u Obrenovac više od 30 miliona evra, a u Staru Pazovu oko 18 miliona evra i najavljuju otvaranje preko 1.400 radnih mesta.

    U Vladi Srbije potpisan je Memorandum o razumevanju o investiranju kineske kompanije Meita Group u izgradnju pogona u Obrenovcu i ulaganju Streit Group u proširenje pogona te kompanije u Staroj Pazovi. Ukupan iznos investicija je 48 miliona evra.

    Memorandum su potpisali ministar privrede Željko Sertić i predsednik Meita Group Ben Če, kao i izvršni direktor Streit Grup Remi Bartelme, gradonačelnici Begrada Siniša Mali, Obrenovca Miroslav Čučković i Stare Pazove Đorđe Radinović.

    Sertić je rekao da će potpisivanjem ovog Memoranduma Obrenovac i Stara Pazova krenuti stopama joć većeg ekonomskog razvoja, dodajući da je Vlada do sada uložila oko 60 miliona dinara u obnovu Obrenovca od poplava.

    Kompanija Meita, osnovana je 1977. godine i proizvođač je delova za automobile, motore i brojne grane industrije. Zapošljava više od 6.500 radnika, a 2012. ostvarila je prihode od 450 miliona dolara. Streit group je deo grupacije Meita od 2007. godine.

    Prema rečima gradonačelnika Obrenovca, početak izgradnje predviđen je za 1. april naredne godina, a moguće je da radovi počnu mesec dana ranije, dok će Ugovor o investiciji biti potpisan u roku od tri nedelje.

    Prvih 550 radnika biće upućeno u pogone Meita Grupe u svetu na obuku, kako bi preneli znanje i na svoje kolege po dolasku u Obrenovac, rekao je Čučković. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE