Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Humanoj novinarki, ipak, sleduje isplata bolovanja

    Republički fond za zdravstveno osiguranje saopštio je da će Marijani Milosavljević, koja je prijateljici donirala bubreg, isplatiti bolovanje u punom iznosu od 100 odsto, a u skladu sa Zakonom.

    Iz RFZO podsećaju da zdravstveni fond isplaćuje bolovanja od prvog dana sprečenosti za rad za dobrovoljne davaoce tkiva i organa i da je zahtev za isplatu bolovanja Milosavljević prvi put dostavljen u utorak od strane njenog poslodavca.

    "Da bi RFZO bio u mogućnosti da isplati naknadu za bolovanje, poslodavac je dužan da dostavi svu zakonom predviđenu dokumentaciju kao potrebne dokaze za isplatu navedenog bolovanja, što pomenuti nije učinio", kažu u RFZO.

    Poslodavac-Agencija za borbu protiv korupcije, kako navode, nije dostavila RFZO svu potrebnu dokumentaciju i ustanovljeno je da nedostaje ugovor o radu zaključen sa poslodavcem, isplatni listić – obračun sredstava za isplatu zarada i drugih primanja zaposlenih, izvod iz pojedinačne poreske prijave za poreze i doprinose po odbitku, za mesec za koji se potražuje naknada zarade, kao i za mesece navedene u potvrdi o zaradi (OZ-7) Poreske uprave Stari Grad.

    Predstavniku Agencije uručeno je pismeno obaveštenje na kome su jasno navedena potrebna dokumenta i RFZO čeka potrebnu dokumentaciju, jer ne može postupati mimo Zakona.

    Beogradski mediji su preneli da Marijana Milosavljević, koja je donirala bubreg svojoj dugogodišnjoj prijateljici, nije isplaćeno bolovanje koje u 100 posto iznosu finansira RFZO.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE