Nokia se, preko Kine, vraća na tržište

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Nokia se, preko Kine, vraća na tržište

  Finski proizvođač telekomunikacione opreme Nokia najavio je neočekivani povratak u segment mobilnih uređaja planiranom ponudom tableta na ogromnom kineskom tržištu.

  "Drago nam što ćemo potrošačima ponovo ponuditi brend Nokia, ovaj puta kroz tablet N1 Android, i time pomoći da sofisticirana tehnologija bude jednostavnija", kazao je direktor za proizvodnju Sebastian Nystroem.

  Uređaje će proizvoditi tajvanska tehnološka grupa Foxconn, inače najveći dobavljač Applea, a Nokia će ih pustiti u prodaju u Kini početkom 2015, po maloprodajnoj ceni od 199 eura prije poreza. Iz Nokije poručuju da očekuju širenje prodaje i na druga tržišta.

  Tablet je predstavljen na sajmu tehnologije u Helsinkiju a podseća na Appleov iPad Mini. Ima ekran od 7,9 inča i ugrađen operativni sistem Android.

  Povratak Nokije u segment mobilnih uređaja predstavlja iznenađenje, jer se smatralo kako će se ta nekada dominantna kompanija usredotočiti na telekomunikacione usluge nakon što je u aprilu prodala poslovanje s telefonima američkom softverskom divu Microsoft za 7,52 milijarde dolara.

  Nokia je bila svetski lider u segmentu mobilnih telefona prije pojave Appleovog iPhonea 2007. i većinom Samsungovih telefona s operativnim sustavom Android.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE