Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    GSP vozi, a komunalci naplaćuju kazne

    Otkako je nedavno promenjena Odluka o javnom gradskom prevozu, vožnja bez odgovarajuće karte se tretira kao prekršaj, tako da "šverceri" u gradskom prevozu kaznu sada plaćaju Komunalnoj policiji, umesto GSP Beograd, kako je važilo ranije. 

    Svima koji ne plate doplatnu kartu u vozilu, na kućnu adresu stiže prekršajni nalog iz Komunalne policije, na iznos od 6.000 dinara, pišu Novosti.

    Takođe, na poleđini sitnim slovima ispisano je obaveštenje da ukoliko u roku od osam dana plate, kazna se umanjuje 50 odsto, a uz to dobijaju i blanko uplatnicu na kojoj je kao primalac uplate navedena Komunalna policija.

    Odgovor na pitanje zašto novac od uplaćenih kazni ide Komunalnoj policiji, a ne direktno preduzeću koje pruža usluge prevoza, odnosno Direkciji za javni prevoz, zatražen je upravo u ovoj instituciji, ali su novinare lista uputili na Komunalnu policiju.

    >>>>Biber-sprejom protiv švercera?

    Za odgovore na vaša pitanja morate se obratiti Direkciji za javni prevoz, ona je zadužena za to, kratko su rekli u Komunalnoj policiji, a nedugo zatim usledila je molba da se odgovori potraže u informativnoj službi grada.

    Kada je kontrola i naplata karata bila pod okriljem GSP Beograd, nesavesni putnici su kazne plaćali u šalter-sali zgrade u Kneginje Ljubice. Prihod od doplatnih karata i kazni se prebacivao na račun Direkcije, a onda se u skladu sa ugovorom o raspodeli zajedničkog prihoda raspoređivao u okviru Integrisanog tarifnog sistema.

    Kad se podvuče crta, možda i nije važno kojim kanalima stiže do gradske kase. Jer u kojoj god gradskoj službi da se uplaćuje, novac ima jednog gazdu. Sliva se u gradski budžet, a odatle Uprava grada opredeljuje sredstva, objašnjavaju u GSP Beograd.

    >>>>Platiš kartu za prevoz, `konkurišeš` za nagradu

    Komunalna policija je za prvih pet dana u novembru izdala 1.283 prekršajna naloga zbog korišćenja javnog prevoza bez karte, dok je tokom oktobra napisano 7.436 kazni. Dok su se ovim poslovima još bavili zaposleni u GSP, kontrolori su u toku jednog dana pisali do 900 kazni, odnosno više od 22.000 mesečno, pišu Novosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE