Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ponovo radi prvi ruski McDonald`s

    Prvi restoran američkog lanca brze hrane McDonald`s u Rusiji, pored stanice metroa Puškinskaja u Moskvi, ponovo je otvoren, nakon što je u avgustu privremeno zatvoren uz objašnjenje da su prekršeni sanitarni propisi.

    Administracija restorana je ceremoniju povodom otvaranja ograničila na ukrašavanje restorana balonima, javio je dopisnik Tasa sa lica mesta.

    U restoranu je sada postavljeno i osam automata za samoposluživanje, pomoću kojih klijenti mogu da naprave narudžbinu i plate je u elektronskom obliku, rekla je Tasu direktor za odnose s javnošću McDonald`sa Svetlana Poljakova.

    Pored toga, restoran na Puškinskoj je opremljen i novim pultovima. Ostale inovacije, prema Poljakovoj, odnose se na unutrašnju organizaciju i poboljšanje procesa proizvodnje i usluga.

    Krajem avgusta ruska Federalna služba za nadzor u oblasti zaštite prava potrošača i ljudskog blagostanja, Rospotrebnadzor, počela je provere restorana lanca McDonald`s širom Rusije. Tada je privremeno zatvoren niz objekata brze hrane, od kojih tri u Moskvi.

    Objekat na Puškinskoj zatvoren je 20. avgusta na 90 dana zbog, kako je objašnjeno, kršenja sanitarnih propisa i bio je jedan od osam zatvorenih do kraja avgusta. Nakon toga McDonald`s je objavio da je otklonio većinu nepravilnosti zbog kojih je suspendovan rad tri restorana u ruskoj prestonici.

    Naredba o zatvaranju McDonald`s restorana došla je u trenutku rastuće napetosti izmedu Zapada i Rusije zbog krize u Ukrajini, nakon što je Rusija na sankcije Evropske unije i SAD odgovorila zabranom uvoza mnogih prehrambrenih proizvoda iz zemalja koje su joj uvele embargo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE